over GHDC | werkwijze | vacatures
Werkwijze

Uw arts heeft antistollingsmiddelen voorgeschreven. Daarom staat u de komende tijd onder controle van de trombosedienst. Deze controle houdt in dat een medewerker van de trombosedienst regelmatig bloed bij u afneemt. De bloedafname vindt plaats op een prikpunt bij u in de buurt. Soms vindt de bloedafname thuis plaats. Het zogenaamde 'thuis prikken' vindt alleen plaats als u niet in staat bent (medisch gezien) om naar een prikpunt te komen.

Uw bloed wordt geprikt omdat de arts van de trombosedienst de mate van het antistollende effect in uw bloed wil weten. Dit kan middels de vingerprik, uw uitslag is direct bekend. Deze uitslag (INR-waarde) zal door de medewerker via een veilige verbinding naar het kantoor van de trombosedienst worden gezonden.

In een enkel geval zal er een buisje bloed worden afgenomen en in het laboratorium worden onderzocht. Aan de hand van de uitslag wordt bepaald hoeveel tabletten u moet innemen. Op de dag van afname kunt u online op het webportaal Tropaz uw doseerkalender inzien als u zich daarvoor aanmeldt *. Op de doseerkalender staat vermeld hoeveel tabletten u dagelijks in moet nemen. Deze dosering is persoonlijk. Uw dosering kan dus verschillen met die van andere patiŽnten bij de trombosedienst. Op de doseringskalender staat ook de datum voor uw volgende afspraak. De dag na de bloedafname kunt u indien gewenst per post de doseringskalender ontvangen.

Persoonlijk contact tussen u en de medewerkers van de trombosedienst is belangrijk. De medewerker die u prikt is uw contactpersoon bij de trombosedienst. Uw problemen of vragen kunt u aan hem/haar vertellen. U krijgt direct antwoord of uw vraag wordt voorgelegd aan de arts van de trombosedienst.

Het is erg belangrijk dat u ons goed op de hoogte houdt van wijzigingen in uw persoonlijke situatie t.a.v. uw gezondheid. Wij gebruiken deze gegevens voor het bepalen van het aantal tabletten dat u krijgt voorgeschreven. Zo willen wij graag weten als u ziek bent (griep, koorts en/of diarree), als u met medicijnen start of stopt of een medische behandeling/ingreep moet ondergaan. Meld deze zaken z.s.m. bij de trombosedienst. U kunt bijzonderheden doorgeven aan degene die bloed bij u afneemt of via Tropaz.

Voor meer informatie activeer deze link:
Informatiebrochure voor mensen die antistollingsmiddelen gebruiken

* U kunt zich bij de bloedafname medewerker aanmelden voor online Tropaz inzage of u stuurt een e-mail naar info@ghdc.nl onder vermelding van Tropaz, met daarin uw naam, geboortedatum en patiŽntnummer. Op de dag van de bloedafname kunt u na 17.00 uur uw doseerbrief bekijken in Tropaz. Tropaz biedt u tevens de mogelijkheid om bijzonderheden door te geven en berichten te sturen naar de trombosedienst.

 
 
Neem vrijblijvend contact met ons opwebdesign ie-design